Jelloware – kolorowe, mięciutkie, jadalne agarowe kubeczki jednorazowe do drinków i nie tylko. Efektowne, zadziwiające i pomysłowe. Odpowiednie dla wegetarian i wegan. Występujące w wielu smakach, możliwych do skomponowania z płynną zawartością.
Można je zjeść, a jeśli nie – bez specjalnych wyrzutów sumienia wyrzucić, bo błyskawicznie poddadzą się biodegradacji. Odpowiednie na koktajl party, barbecue, urodziny i co tam jeszcze wyobraźnia podpowie. Występują w kilku smakach: cytrynowo-bazyliowym, miętowo-imbirowym i nieco trudnym do wyobrażenia sobie rozmarynowo-buraczanym, a liczba kombinacji smakowych jest w zasadzie nieograniczona.
Talerze z otrębów owsianych nie wpisały się wprawdzie jeszcze na stałe w krajobraz polskiej gastronomii, ale nie są też już czymś zupełnie nieznanym. Różnorodność naczyń jednorazowych jest już całkiem spora – robiąc ich pobieżny przegląd, począwszy od naczyń z tektury ekologicznej, poprzez kukurydziane, palmowe, skrobiowe skończywszy na naczyniach z polikwasu mlekowego, nie wyczerpujemy jeszcze całkiem puli pomysłów w tym zakresie.